dilluns, 24 d’abril del 2017

Crea y aprende con Laura: TimelineJS Herramienta de código abierto para crear Líneas de Tiempo interactivas

Crea y aprende con Laura: TimelineJS Herramienta de código abierto para crear Líneas de Tiempo interactivas:

https://timeline.knightlab.com/#overview

No sé si estaréis interesados en poder crear líneas del tiempo personales. Aquí os dejo parte de la captura de una página de "Crea y aprende con Laura" donde nos hace una introducción de la herramienta TimelineJS para poder crearlas.
A continuación en otro momento también habló de otras 10 páginas para el mismo fin y también recojo parte de ese artículo.
Espero que os guste y os sea útil.
Todo esto es posible grácias a la generosidad de Jesús Hernández que en su bloc "Crea y aprende con Laura" nos informa de la cantidad de herramientas que existen para profesores. Os animo a que seáis seguidores suyos.

Cronologia JS

Fàcil de fer, belles línies de temps.

visió de conjuntFer una línia de tempsExemplesFer una línia de tempsajudar

TimelineJS és una eina de codi obert que permet que qualsevol pugui construir de gran riquesa visual, línies de temps interactives. Els principiants poden crear una línia de temps usant res més que un full de càlcul Google, com el que es va utilitzar per a la línia de temps anterior . Els experts poden utilitzar les seves habilitats JSON per personalitzar la instal·lació, mantenint la funcionalitat central de TimelineJS.
Lab Knight
Vegi aquest breu vídeo per a una visió general de com fer una línia de temps.

Consells i trucs

Que sigui curt. Recomanem no tenir més de 20 diapositives per a un lector per a seleccionar a través.
Recollir històries que tenen una narrativa cronològica fort. No funciona bé per a les històries que cal saltar al voltant de la línia de temps.
Escriure cada esdeveniment com a part d'una narrativa més gran.
Incloure esdeveniments que s'acumulen a les principals ocurrències - no només els grans esdeveniments.

Els mitjans de comunicació
TimelineJS pot tirar en els mitjans d'una varietat de fonts. Twitter, Flickr, YouTube, Vimeo, Parra, Dailymotion, Google Maps, Wikipedia, SoundCloud, Núvol de documents i molt més!

                                                                                                                                                                

Top 10 de Sitios para crear LÍNEAS DE TIEMPO



  1. Capzles - línea de tiempo con la capacidad de incrustar en un sitio.
  2. Time Rime - Un buen sitio (ideal para los profesores) que permite a los usuarios crear líneas de tiempo multimedia.
  3. xTimeline - audio, vídeo e imágenes.
  4. TimeGlider - Gran sitio que permite a los usuarios crear líneas de tiempo multimedia con leyendas también.
  5. Dipity - capacidad de agregar video / fotos.
  6. Time Toast - texto e imágenes.
  7. Preceden para crear líneas de tiempo interactivas.
  8. Timelinr -generador de líneas de tiempo, muestra el texto solamente.
  9. Our Timelines - Crear líneas de tiempo mediante el uso de formas preexistentes (sólo texto).
  10. Read Write Think - para crear líneas de tiempo únicamente con texto.
  11. Rememble podemos agregarle imagenes, videos, audio, y otros contenidos. También podemos colaborar en la creación de lineas de tiempo junto con otros usuarios.

dissabte, 15 d’abril del 2017

dissabte, 8 d’abril del 2017

Literatura i escola. Lara Reyes: El foment de la lectura a les escoles

Us animo a escoltar aquesta presentació d'una mestra, Lara Reyes, molt compromesa amb la lectura i sobre tot en l'introducció de la literatura a l'escola, anar més enllà del gust per a la lectura.


Aquesta presentació està realitzada a Mallorca, jo l'he escoltat a Sta. Coloma de Gramanet uns mesos després d'aquesta gravació. A mi personalment m'ha agradat molt. Espero que a vosaltres també.

Altra cosa que os volia comentar, per aquells que em seguiu (lectors potencials), és que m'ha sorprés molt que coses que jo fa anys que practico amb els meus alumnes des que faig de mestra, ja més de 30 anys, com una cosa habitual a les meves classes, és la manera de compartir la lectura amb els meus alumnes, estigui actualment de moda. Em refereixo a llegir davant els nens tot tipus de lectures tan en català com en castellà, que avui dia reb el nom de "modelatge" i que quan jo estudiava els neus profes de la "Uni" en deien "fer de model" als alumnes. Ells argumentaven que si nó li llegiem en veu alta mai aprendrien a llegir bé. Deien "si no li llegeix el mestre", hi hauràn moltes criatures que no hauràn experimentat el plaer que dona que algu els llegeixi en veu alta, i així a la vegada podràn aprendre d'un bon model.
Sino els ensenyem els/les mestres a llegir bé cada tipus de text diferents que treballem a l'aula per practicar la seva forma d'escriure, i ens oblidem del que és més important com és la seva lectura. Qui els ensenyarà a llegir bé tot tipus de text per a facilitar la seva comprensió?. Doncs la resposta és clara, llegim nosaltres als nostres alumnes en veu alta, tal i com ens ensenyaven abans en la diplomatura de magisteri, com ens deien abans de totes aquestes reformes.
Això també em fa reflexionar i pensar que tan malament no ho feiem abans, que es cert que tot es renova, però que hi ha valors i formes de fer que han persistit en el temps i que pel fet de ser "uns profes més moderns" hem deixat de practicar. No sóc retrograda ni estic en contra del canvi, però també he vist tantes reformes i canvis que no ens han ajudat gens a la pràctica real amb els nostres alumnes. Aquest és un debat recurrent al meu claustre, tants canvis, tantes noves lleis d'educació, tantes formes noves de fer. Per a què? per a obtenir els mateixos abandonaments i fracasos escolars que quan hi havia EGB?.
Si algú sap la resposta la pot escriure a comentari que estaré encantada de llegirla i sobre tot de reflexionar el pensament d'altra col·lega.